Prof. Dr. Macid Ayhan MELEKOĞLU
Prof. Dr. Macid Ayhan MELEKOĞLU, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği lisans programından 2001 yılında mezun olduktan sonra 2001–2003 yılları arasında Kırıkkale ili Bahşili ilçesi Büyük Sarıkaya Köyü İlköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1416 sayılı kanun kapsamında sağladığı yurtdışı eğitim bursu ile özel eğitim alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi için Amerika Birleşik Devletlerine gitti. University of Wisconsin- Madison’ın Özel Eğitim Yüksek Lisans Programını 2005 yılında, Özel Eğitim Doktora programını 2009 yılında tamamladı. Aynı yıl Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesinde göreve başladı. 2011 yılında Muğla Üniversitesindeki görevinden ayrılıp Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde çalışmaya başladı. Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Özel Eğitim alanında çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleleri, kitap bölümleri ile ulusal ve uluslararası kongrelerde sunduğu bildirileri bulunmaktadır. Araştırma ilgi alanları özel öğrenme güçlüğü, okuma becerilerini değerlendirme, okuma başarısını artırma, kaynaştırma ve özel eğitimde öğretmen yetiştirme konularını kapsamaktadır.
Doç. Dr. Orhan ÇAKIROĞLU
Doç. Dr. Orhan ÇAKIROĞLU, lisans öğrenimini Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde tamamlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı burslusu olarak yüksek lisans ve doktora öğrenimini özel eğitim alanında Amerika Birleşik Devletleri’nin Wisconsin eyaletinde University of Wisconsin-Madison, School of Education’da tamamlamıştır. Bu süre içinde Amerika’daki çeşitli projelerde görev almıştır. 2010 yılında Türkiye’ye dönerek Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev almıştır. Halen Trabzon Üniversitesin’de öğretim üyesi olarak görev yapıyor olup başta TÜBİTAK olmak üzere pek çok projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev almaktadır. Başlıca çalışma alanları öğrenme güçlüğü ve okuma güçlüğü olan öğrencilerdir.


Doğru değerlendirme yöntemleri ile özel öğrenme güçlüğü/disleksi değerlendirilmeli ve bilimsel çalışmalara dayalı eğitsel müdahaleler kullanılmalıdır.
Misyonumuz
Özel öğrenme güçlüğü/disleksi olan çocukların değerlendirilmesinde ve eğitimlerinde profesyonel yaklaşımla araştırma sonuçlarına dayalı hizmetler sağlamaktır.


Vizyonumuz
Özel öğrenme güçlüğü/disleksi olan öğrencileri erken ve doğru bir şekilde belirlemek ve uygun eğitsel destekleri zaman kaybetmeden sağlamaktır.